אבהות
בכל הנוגע לגירושין, נושא האבהות הוא מאתגר, לא פשוט ומורכב הן מבחינת כספית והן מבחינה רגשית.
העומס והנטל הכספיים שמונחים על כתפיו של האב עשויים בהרבה מאד פעמים להביא למפלה כלכלית ולחוסר שקט נפשי, כך שלעיתים נדמה כי המחיר הוא על סף הבלתי אפשרי לאזרח הפשוט אשר משתכר באופן ממוצע בישראל כיום.
זה מתחיל מתשלומי מזונות, ממשיך לתשלום על דירה שאינו מתגורר בה, ועשוי להשתלתל לעוד הרבה הוצאות גבוהות. מכאן כי חשוב ואף קריטי מאד שעורך דין מנוסה יעמוד לצידכם וידאג לזכויותיכם ולעתידכם בהיבט זה.
על אבות ומזונות - ההסבר שעומד מאחורי החוק
החובה לשאת במזונות ילדים קבועה בדין הדתי עברי ואומרת כי אבות יהודים חייבים בתשלום מזונות מוחלט. קיימים שני סוגי מזונות- מזונות מדין חובה, ומזונות מדין צדקה (מזונות בהתאם ליכולות ההכנסה של האב וצרכי ילדיו).
במקרים בהם ילדיו של האב לא חצו את גיל 6, אזי האב יהיה חייב בדמי מזונות מדין חובה.
במקרים בהם ילדיו של האב חצו את גיל 6, יהיה חייב האב במזונות מדין חובה בכל הנוגע להוצאות הבסיסיות.
בכל ההוצאות שאינן בסיסיות, יהיה מחוייב האב בדין צדקה.
ולמרות כל אלה, בחודש יולי 2017, בפסק דין משמעותי ומכונן של בית המשפט העליון, נקבע כי במקרים בהם אבות מקיימים משמורת משותפת, כלומר, כאשר הילדים שוהים במחצית מן הזמן אצל האב ובמחצית מן הזמן אצל אימם באופן שווה, ובמידה וטווח הגילאים שלהם ינוע בין 6 ל-15, לא תהיה חובה מזונות אוטומטית על האב.
ללא ספק מדובר בתקדים משמעותי, אך חשוב לשים לב כי הפסיקה רלוונטית רק במקרים בהם משכורתם של שני ההורים זהה ומאפשרת קיום כלכלי הולם עבור ילדיהם.
פסיקה זו מאפשרת יצירת שיוויון אמיתי בין המגדרים, ושואפת לייצר חלוקה בנטל, בין אם בפן הכספי ובן אם בחלוקה בזמן גידול הילדים.
חשוב לדעת – הפסיקה עדיין לא חלה על מזונות מדין חובה.