פיטורין ושימוע

פיטורין ממקום עבודה הוא ללא ספק מצב שאינו נעים, ומאלץ את המפוטר לעבור סיטואציות לא פשוטות הן מהבחינה הנפשית והן מהבחינה הפרקטית – התקדמות בחיים והתנהלות שוטפת.

בכל הנוגע לחוק, חשוב שתכירו כי מגיעה לעובד הזכות לשימוע לפני פיטורין, גם אם מדובר במעסיק פרטי, וגם בהיעדר הסכם קיבוצי.

כל עובד ללא יוצא מן הכלל זקוק להבטחה מצד מקום העבודה כי משרתו תהיה יציבה ולא יופתע ללא התראה מוקדמת על כך שהוא מפוטר, או גרוע מזה, כי תנאי העבודה שלו עברו שינוי קיצוני באופן לא מוסבר.

נכון להיום זכות שימוע הינה זכות בסיסית וקריטית של כל עובד באשר הוא, אשר מקנה לאותו העובד בטרם פיטוריו את ההזדמנות להתמודד עם הנטען נגדו ובכלל, ולנסות לשכנע את המעסיק שלא לפטר אותו.
זכות זו חלה גם במקרים של פיטורי צמצום, וכמו כן בפיטורים על בסיס אי השגת יעדים בעבודה.

חשוב להדגיש – ככל שעילת הפיטורים חמורה יותר, מתחזקת חובת השימוע, ועל כך במידה והזכות הבסיסית הזאת לא מתקיימת, חשוב ביותר לפנות לעורך דין לענייני עבודה.

קיימת על המעסיק חובה למסור לעובד הזמנה כתובה לשימוע, מספיק זמן מראש כך שהעובד יוכל להיערך, לקבל הכוונה משפטית בנוגע לזכויותיו וגם להכין עצמו למצב של פיטורין וסיום העסקה.

הרעיון אשר עומד מאחורי השימוע הוא להגן על מקום עבודתם, ביטחונים וכבודם של העובדים, ובמקרים של אי עריכת שימוע כדין, הסנקציה תהיה פיצוי כספי לעובד שפוטר בסך משכורת אחת או יותר, בהתאם לנסיבות המקרה.

אנו ממליצים לכם להיוועץ במקרים דומים עם עורך דין מומחה לדיני עבודה אשר יתאים את אופן הטיפול בהתאם למקרה, ולטובת מימוש הזכויות שלכם.

תפריט נגישות