גירושין

תהליך גירושין הינו אחד הנושאים המורכבים ביותר במשפט האזרחי בישראל, זאת מאחר וקיים שילוב בין דין דתי אשר לא השתנה מזאת עשרות שנים בשונה ואל מול הדין המודרני. לאור הפערים הגדולים בין השניים, נושא הגירושין ופסיקות הדין הופכות להיות לא פשוטות באף קנה מידה

כיצד מתגרשים בישראל?

כאשר זוג יהודי נשוי מחליט כי ברצונו "לפרק את החבילה", עליו לעבור תהליך משפטי ארוך, אשר בסופו עשוי להוביל לקבלת היתר על מתן גט.

מבקש הגירושין צריך להוכיח כי יש בידיו עילת גירושין מבין עילות הגירושין המוכרות בדין הדתי העברי, למשל: עילת בגידה, עילה מורדת, עילה של מום גופני, מעשה כיעור ועוד. כאשר יש בידיו עילה לתביעה, עליו להגיש כתב תביעה שבה יפורטו העובדות אשר יוצרות את עילת הגירושין.

הליך גירושין מתנהל בבית הדין הרבני, כמו כל הליך משפטי, בו הצדדים מעידים ומגישים ראיות לצורך הוכחות טענותיהם. במידה ובית הדין הרבני התרשם כי הוכחה עילת גירושין, אזי יהוא יורה על מתן גט, כלומר – יותיר את הגירושין. על החלטת בית הדין האזורי ניתן לערער בבית הדין הרבני הגדול בירושלים.

קבלת ייעוץ משפטי לגירושין

התנהלות נכונה בכל הנוגע להליך גירושין, דורשת לפני הכל פנייה מוקדמת לייעוץ משפטי. מרגע פנייתנו, עורך הדין מתחיל בתכנון האסטרטגייה המשפטית המתאימה ביותר לאור המצב הנוכחי בין בני הזוג לצורך השגת מטרתם.

עורך הדין הוא האדם אשר יציג בפני הזוג המתגרש את האפשרויות המשפטיות העומדות בפניהם, ביניהם – הגשת תביעה, גירושין בהסכמה, גישור גירושין ועוד.

גירושין עם סוף טוב - שלום בית

גירושין לא חייבים להסתיים ברע, ואף חשוב להכיר באלטרנטיבות אשר מאפשרות לסגור את פרק הנישואין עם מינימום נזק ובאווירה רגועה יותר.

כאשר שלום בית עומד על הפרק, לרוב תהיה שאיפתם של שני הצדדים להגיע לפתרון הטוב ביותר ולהימנע ממאבקים ממושכים בבתי המשפט.
המאבקים הללו עשויים להקשות על כל הצדדים, ובמיוחד במקרים בהם המשפחה כוללת ילדים אשר הופכים לשותפים מלאים לכל התהליך ולהשלכותיו.

אופציה זו מהווה אפשרות טובה לדאוג לשלום הילדים, לסגירה נעימה של היחסים, תוך שמירה על כבוד הדדי, הבנה ושיתוף פעולה בהמשך הדרך.